KMD IRONMAN Copenhagen 2015 udsolgt på få dage – halvdelen af deltagerne er fra udlandet

09 Sep 2014

Pressemeddelelse fra IRONMAN – 9. september 2014 (IN DANISH)

Efter et vellykket 2014-stævne den 24. august () gik der kun 3 dage, så var 3.000 startpladser til 2015-udgaven af KMD IRONMAN Copenhagen den 23. august 2015 solgt.

Triatleter fra udlandet har virkelig fået øjnene op for den store IRONMAN-event i København: Halvdelen af triatleterne vil næste år være fra udlandet, hvor 51 nationer fra det meste af verden er repræsenteret.

KMD-Ironman-CPH-Paldan-1461

Et af de vigtigste IRONMAN-stævner i verden

“Vi satte os som mål i år, at der i 2015 skulle være 50 % udenlandske deltagere, og det er lykkedes. Vi har skabt en platform med et stævne i verdensklasse midt i en historisk hovedstad, og vores historie går globalt hvert eneste år. I år har vi fået massiv global omtale med især Team Tvilling og sidste år med HKH kronprins Frederiks deltagelse. Det er et internationalt stævne hvis værdi og anerkendelse rækker langt ud over Danmarks grænser, og det er med rette en event hele Danmark kan være stolt af,” siger Thomas Veje Olsen, direktør i IRONMAN .

KMD IRONMAN Copenhagen og motionstriatlonstævnet KMD 4:18:4 er på få år blevet verdens største IRONMAN triatlonfestival med 9.000 deltagere over fire dage i august, men det store internationale deltagerantal har en positiv effekt på turismen.

KMD-Ironman-CPH-Paldan-1713

Et kæmpe løft for turismen

Med 40 % i 2014 og 50 % internationale deltagere i 2015, og ikke mindst deres medfølgende rejsefæller, har KMD IRONMAN Copenhagen sat nye standarder for turistmæssig meromsætning ved en sportevent i København, for det er de internationale deltagere og gæsters forbrug, der giver de attraktive afledte effekter på den nationale bundlinje.

Byens hoteller, transportører, restauranter og attraktioner får nu endnu større glæde af eventen og de mange positive afledte effekter lyder det fra Wonderful Copenhagen, der siden 2010 har været partner på KMD IRONMAN Copenhagen:

“Når vi er på jagt efter nye store events ude i verden trækker vi gerne KMD IRONMAN Copenhagen successen op af hatten som eksempel på, hvordan man integrerer en megaevent i byen, og bruger København og regionen som kulisse, og det får hver gang nye rettighedshavere til at spidse ører, da alle events netop leder efter det unikke, der kan give dem øget opmærksomhed i det voksende eventmarked,” siger Lars Vallentin Christensen, Chef for Sport Events hos Wonderful Copenhagen.

KMD-Ironman-CPH-Paldan-5136

Attraktiv eventnation

De mange tilskuere skaber en unik stemning i byen med deres tydelige tilstedeværelse, og senest har det anerkendte Sports Travel Magazine nomineret IRONMAN-koncernen til en Sports Travel Award.

“40 % af deltagerne i KMD Ironman Copenhagen var i år fra udlandet og i 2015 er det internationale deltagertal på 50 % af den netop udsolgte event. Det er imponerende og er på fornemmeste vis et eksempel på, hvordan tilbagevendende sportsevents i Danmark kan blive et must-attend også for internationale deltagere. I Sport Event er vi stolte over at have været med til at starten eventen op og ser med tilfredshed, hvordan den år for år har brandet både København og Danmark som en attraktiv triatlon-destination,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event .

 

Fakta om tilmeldinger 2015:

Den 23. august 2015 vil 3.000 atleter kaste sig ud i 3,8 km havsvømning i Amager Strandpark, cykle 180 km i København og Nordsjælland og slutte af med 42,2 løb (maraton) i hjertet af København.

– 85 % mænd og 15 % kvinder (de 15 % kvinder er rekord)
– 1.515 danskere
– Knap 1.500 internationale atleter fra 51 nationer

Udvalgte deltagertal:
Danmark: 1515
Storbritannien: 225
Sverige: 216
Tyskland: 131
Irland: 40
Rusland: 19
Japan: 17
New Zealand: 13
Brasilien: 12
USA: 10
Australien: 7
Hong Kong: 2
Saint Nevis and Kitts: 1

KMD-Ironman-CPH-Paldan-6948

Photos: Martin Paldan

KMD
Klinik
Apollo Playitas
POLITIKEN
HiGH5
fitnessdk
CEP Intelligent Sportswear
BROOKS
Argon 18
novo nordisk
salt stick
AC Hotels Bella Sky Copenhagen